Monique Giesen

Inspiratie

Al jaren word ik enorm geïnspireerd door mensen die ‘in hun element’ zijn. Mensen die doen wat bij ze past, wat ze inspireert, vervult. En dat uitstralen. Niet alleen in hun werk, maar in hun leven.

Mensen die hun eigen pad volgen. Op authentieke en integere wijze. Die durven te leven in plaats van geleefd worden. Met alles wat daarbij komt kijken. Kracht en kwetsbaarheid. Hoogtes en dieptes. Blijven ontdekken en groeien als mens. En daarmee iets moois bijdragen aan de wereld om hen heen.

Leven in lijn met wie jij bent!

Ik geloof oprecht dat dit voor iedereen bereikbaar is. En dat de wereld er beter van wordt.

Met mijn werk wil ik daaraan bijdragen.

Monique Giesen

Mezelf zijn

Waar bewondering is, zit verlangen. Zo ook bij mij. Wat ik hier boven beschrijf, was (en is) in essentie mijn eigen proces, mijn diepste verlangen: ècht mezelf zijn. Ontdekken wat dat inhoudt. Me vrij en in staat voelen om daaraan expressie te geven. Een stabiele basis vinden in mezelf. En van daaruit verbinding kunnen maken met en van waarde zijn voor de wereld om mij heen.

Ik weet hoe het is om vast te lopen in zo’n verlangen. Om zoekende te zijn. Om overhoop te liggen met jezelf. Jezelf klem te zetten. In tegenstrijdigheden. In angsten en frustratie. In beschermmechanismen als controle, perfectionisme, zelfkritiek en afscherming. In de spanning tussen wie je wilt zijn en wie je denkt te moeten of mogen zijn. En hoe het allemaal teveel kan worden.

Ik weet ook hoe het is om daar langzaam maar zeker je weg uit te vinden. Met vallen en opstaan. Dat de verantwoordelijkheid bij jezelf ligt, maar dat niet betekent dat je het alleen hoeft te doen. Jezelf zijn, of beter gezegd: jezelf worden. Ik realiseer me steeds meer dat het een proces is. Een groeiproces dat je hele leven voortduurt, geen eindstation. Inmiddels zie ik de rijkdom die daarin verscholen ligt!

Coach stijl

Mijn eigen ervaring, mijn levenspad, voedt en kleurt mijn coaching. Evenals de vakkennis die ik heb opgedaan. En de ervaring van en met elk mens waarmee ik heb mogen werken. Waar relevant zul je elementen hiervan terugvinden in mijn werk. Maar ik pretendeer niet de waarheid, het exacte recept of de gegarandeerde succesformule te hebben. Die bestaat namelijk niet.

Mijn coaching draait om jou. Om het prachtige, complexe, unieke mens dat jij bent. Jouw potentieel. Er zijn meerdere wegen om te geraken waar jij wilt zijn. Ik help je om de jouwe te vinden.

Als mensen mij vertellen hoe zij mij ervaren als coach, noemen zij vaak mijn balans in zachtheid en stevigheid.

  • Ik nodig uit en geef ruimte waar mogelijk en leiding en steun waar nodig.
  • Ik breng rust en vertrouwen. Mensen durven daardoor gemakkelijk heel open en eerlijk te zijn naar mij èn naar zichzelf. Vrij van oordelen en prestaties.
  • Met mijn open onderzoekende aard, flexibiliteit en intuïtie stem ik af op wat nodig is en creëer beweging in jouw proces.
  • Mijn analytisch vermogen en doortastendheid zorgen voor inzicht, overzicht en diepgang.

Meer lezen over hoe anderen mij ervaren als coach? Ga naar ‘referenties’.

Opleiding en ervaring

MA in cultuur- en organisatiewetenschappen (Erasmus Universiteit Rotterdam).

Ruim 10 jaar ervaring in project- en verandermanagement. Onder andere in het theater, de zorg en de verzekeringsbranche.

Ervaring in individuele coaching en training.

Diverse opleidingen op het gebied van psychologie, coaching en bewustzijnsontwikkeling. De voornaamste:

In mijn begeleiding breng ik deze kennis op intuïtieve wijze bij elkaar, afgestemd op jouw specifieke vraag en persoon. Het gedachtengoed van voice dialogue en de psychology of selves en mindfulness vormen daarbij een belangrijke basis.

Om mij op zowel persoonlijk als professioneel vlak te blijven ontwikkelen neem ik regelmatig deel aan trainingen, collegiale intervisie en supervisie.

Ik werk volgens de kwaliteitscriteria en ethische richtlijnen van het International Voice Dialogue Agreement (IDVA).